København / Aarhus
 

Bjørn Agertved

Bjørn Agertved arbejder med et væld af materialer, og ynder at lave sine egne rammer for at give dem en større tredimensionalitet. Han arbejder udover lærred også med neon, træ, kobber og messing, og gør brug af et miks af olie, akryl og diverse lak-metoder.

Særligt de seneste 4-5 år har Bjørn i stigende grad arbejdet på kobber og messing plader, som helt umiddelbart møder beskueren med sin organiske varme, og fungerer samtidig kraftfulde og energiske med deres sorte kontrastfyldte motiver. ”Jeg elsker hvordan både kobber og messing arbejder med og mod én og hvordan pladerne både kan fremstå rå og varme på samme tid. De skifter farve og derved stemning afhængig af hvordan lyser faldet på dem; Heri opstår også det foranderlige Bjørn brænder for at skabe, i en balancegang mellem kraftfulde kontraster, en skarp minimalisme og rå kant.

For Bjørn handler kunst ikke om smerte, selvdestruktion eller provokation for den sags skyld. ”Den slags kunst og kunstnere er der så rigeligt af” siger Børn. ”Jeg bliver så glad når folk fortæller mig at de har haft et af mine malerier hængende i 10 år og stadig får optur over det. At det bliver ved med at give dem noget, en stemning, en association eller følelse som nok ikke er den samme 10 år derpå, men som ligesom dem selv har udviklet sig til noget andet.” Det er netop også derfor at den provokative tilgang til kunsten ikke vinder indpas hos Bjørn, den ville begrænse den tidsløshed der ellers ligger i hans værker.

Udlandet har i den grad fået øjnene op for Bjørn Agertved og han har bl.a. udstillet i storbyer som Berlin, Paris, Malmø, Oslo, Hamborg, Geneve, Lausanne, Los Angeles, Seattle og Stockholm.