OM KUNST FOR ALLE   FOR UDSTILLERE   ANNONCERING   PRESSE   KONTAKT
    KØBENHAVN   AARHUS   AALBORG                
 
< Tidligere kunstner Næste kunstner >

Christina Smith

Standnr.: 50


Jeg er oprindeligt uddannet cand.teol. fra Aarhus Universitet. Og i årene 1997-2010 var jeg sognepræst i den danske folkekirke.

Som præst blev jeg hver eneste dag mindet om, hvor skrøbeligt og smukt og KORT livet er. Hvor vigtigt det er, at vi husker at leve, mens vi gør det. Ikke nødvendigvis springe ud med faldskærm eller rejse jorden rundt hver eneste dag. Men huske at mærke, hvor vi er i livet – og mærke, om det føles godt.

Så i 2010 mærkede jeg selv efter - sådan rigtigt godt efter. Og traf en stor beslutning: I stedet for at udskyde kunstnerdrømmene, indtil bilen var betalt, og banken gav mig lov (og hvad vi ellers har af undskyldninger i vores liv!), solgte jeg mine møbler på auktion, forlod mit præsteembede og blev kunstner på fuld tid! Det var det bedste og vildeste, jeg nogen sinde havde gjort i mit liv. Dét – og så mine børn.

I dag er jeg både smykkekunstner OG billedkunstner. På Kunst for alle deltager jeg som billedkunstner og har helt nye både små og store værker med.

  Mine billeder kan opdeles i to kategorier (hvis man er til dén slags): 1) Akrylmalerier og 2) MixMedia. Jeg ved ikke helt, hvorfor ét billede bliver “ren akryl”, mens jeg et andet skal bruge både akryl, møbelmaling, tørpasteller, oliekridt, papirklip m.m. til det, jeg gerne vil. Sådan er det bare. Det er ikke noget, jeg afgør på forhånd. Og for mig er det heller ikke vigtigt.

  Det vigtigste for mig er, at det færdige billede formidler lige præcis dén helt bestemte følelse eller fortælling, som af forskellige grunde er kommet til at fylde så meget inden i mig, at den bare må UD! 

  Der er ingen pangfarver, knald på og store armbevægelser i mine billeder. Der er heller ingen wifi og larm og smalltalk og støj og… Ja, faktisk eksisterer tiden ikke engang. Men der er ro. Fred og ro. Både indvendig og udvendig.

Jeg maler billeder i serier – der er selvsagt emner, følelser og problematikker, man ikke sådan lige bliver færdig med i et enkelt billede. Og jeg maler billeder, fordi jeg ikke kan lade være. Det gælder også (måske navnlig!) de mørke og helt stille billeder. I en verden, hvor nyheder, feeds, mails, SMS’er m.m. ustandseligt kalder på vores opmærksomhed fra alle mobile enheder, leder jeg med pensler og saks efter små, fredfyldte oaser, hvor tiden står stille, og man kan få lov til bare at være…

Der er noget dogmeagtigt over at bruge dele, der oprindeligt kom et helt andet sted fra. Decouperede, adskilte emner og små fragmenter, som nu indgår i nye sammenhænge og med nye fortællinger. De går ind og dikterer nogle størrelsesforhold, farver m.m. som jeg ikke selv har kontrol over. Og den udfordring kan jeg rigtigt godt lide. Desuden giver det mig et glimrende alibi for at lave noget, der ikke er helt artigt. Det kan jeg også godt lide.

     
  Produktioner  
 

       


       


       


 
     

  Her finder du Christina Smith      
 

 

 

Kontakt Christina Smith

Adresse
Christina Smith
volshøjvej 19
DK-8850 Bjerringbro


Tlf.
+45

Email
E-mail: mail@christina-smith.dk


Sociale medier
> Website