OM KUNST FOR ALLE   FOR UDSTILLERE   ANNONCERING   PRESSE   KONTAKT
    KØBENHAVN   AARHUS                  
 
< Tidligere kunstner Næste kunstner >

Betina Jung

Standnr.: 37


Betina Jung har altid brændt for kunsten, men tog først en finansiel uddannelse, som man bør fra den egn, hvor hun stammer fra. Nu har drømmen om et fuldtidskunstnerliv været en realitet i 20 år.

Hendes farvestrålende malerier med skøre elementer får os til at trække på smilebåndet og nogle gange bliver vi lidt stødte. Værkerne er ligesom kunstneren selv, fulde af energi på en direkte og rå måde. Du ser ikke det hele på en gang. Du er nødt til at gå på opdagelse. Betina Jung elsker at iagttage livet og menneskene. Som hun selv udtrykker det: ” Min største inspirationskilde er de følelser andre mennesker kan give mig – den stærke påvirkning andre nogle gange kan have på en”. Mennesker er så forskellige og det kræver et langt liv at omfavne både indsigt, forståelse og rummelighed.

Hun arbejder med symbolsproget i sine malerier – med dualiteter - bevægelse og stilstand – lys og skygge – glæde og sorger. Kroppe som oftest et styrende element, da det hele tager udgangspunkt i mennesket.

Om sine skulpturer fortæller Betina Jung: At kunne stå og iagttage samtiden – at melde sig ud af det sociale univers for at blive ”beskuer” til det liv, som vi lever. Jeg er på en gang betaget og forarget over vort materialistiske samfund. Selv er jeg en del af den, men ser den også fratage styrken fra mennesket.

Skulpturerne er ofte fordrejede individer – kroppe og hoveder – er det vores virkelighed, der fordrejer os? Er det det vi omgiver os med, som skaber os? eller er det sårbarheden i os mennesker, der synliggøres? Den gode eller den onde? Igen er det dualiteterne der leges med. Vi har alle flere ansigter, som kommer til udtryk i forskellige situationer.

Jeg har brug for inspiration fra andre kulturer, for at kunne se verden fra flere sider, så rejser har været en vigtig inspirationskilde for mig. At forstå andre mennesker og andre kulturer kræver indsigt og viden. Rejserne forklarer måske også den store farvepalet, som er alt andet end nordisk.

Hun har siden 2007 beskæftiget sig meget med større udsmykningsarbejder i forskellige erhvervsvirksomheder, hvor hun brænder for at kunsten kan være en del af det redskab, som bruges til at skabe et image for den enkelte virksomhed. Kunsten kan være et værktøj til en strategi og ikke kun noget som udsmykker virksomheden. Kunst er en investering på mange plan.

     
  Produktioner  
 

       


       


       


     


 
     

  Her finder du Betina Jung      
 

 

 

Kontakt Betina Jung

Adresse
Betina Jung
Bygade 11b
DK-9000 Aalborg


Tlf.
+45 +45 40922750

Email
E-mail:


Sociale medier
> Website
> Facebook
> Instagram