OM KUNST FOR ALLE   FOR UDSTILLERE   ANNONCERING   PRESSE   KONTAKT
    KØBENHAVN   AARHUS   AALBORG                
 
< Tidligere kunstner Næste kunstner >

Maria Ytterberg

Standnr.: 56


Maria Ytterberg er født og opvokset i Sverige, og har siden 1991 arbejdet og boet i Danmark. Hun bor i en lille landsby uden for Køge, hvor hun også har atelier. Maria er uddannet lærer, og har især arbejdet som billedkunstlærer, men er siden 2017 billedkunstner på fuld tid.

I hele livet har Maria brugt kunsten som udtryksmiddel for at gengive situationer, fortælle historier eller formidle en virkelighed. Hun har arbejdet med tegning og maleri, men også med noveller, poesi og installation. Hun bruger kunsten som et kommunikationsmiddel til at nå beskueren - giver beskueren en mulighed for at høre en historie eller mærke en sindsstemning. Hun inviterer beskueren med ind i sit værk. Der er åbenhed og nærvær i Marias kunst; en vilje og et ønske til samtale og samhørighed.

Maria befinder sig i spændingsfeltet mellem det abstrakte og det figurative billedunivers. Hun har arbejdet med det abstrakte billedsprog, men arbejder i øjeblikket figurativt med især skov som det bærende element. Skovbillederne har sin oprindelse af Marias tætte relation til naturen, især de svenske skove, hvor hun spenderede store dele af sin barndom.

Hvert enkelt værk bliver til i en følelse eller på et bestemt fysisk sted. Maria opholder sig gerne i kortere eller længere tid på det sted, hvor værkerne har sin begyndelse; mærker stemningen og stedets ånd, fortolker og tager fotografier. De færdige værker er fortolkede aftryk af det virkelige og oplevede sted, hvad enten det er sindet, skoven, industriområdet eller storbyen.

Maria arbejder gerne i temaer og har bl a udstillet i et forskningsbaseret projekt om Kunst på hospitaler samt på Køge bibliotek sammen med forfatter og lyriker Ib Ulbæk; sidstnævnte et projekt som satte fokus på skoven som poetisk miljø. I 2018-2019 planlægges et længere ophold i Berlin.

     
  Produktioner  
 

       


       


 


 
     

  Her finder du Maria Ytterberg      
 

 

 

Kontakt Maria Ytterberg

Adresse
Maria Ytterberg
Svansbjergvej 19
DK-4681 Herfølge


Tlf.
+45

Email
E-mail: ytterberg66@gmail.com


Sociale medier
> Website
> Facebook
> Instagram