KØBENHAVN   AARHUS            
 
< Tidligere kunstner Næste kunstner >

Claus Brøndum Sørensen

Standnr.: B0


Claus Brøndum bor og arbejder på to adresser: Ved Mariager Fjord og i Tornby ved Vesterhavet. Han maler landskaber, og penslerne opfører sig forskelligt alt efter location: Ved Vesterhavet bliver det til stilistisk forenklede fremstillinger af den storslåede kystnatur, og ved fjorden frembringer penslerne en mere diset billedverden i afdæmpede kulører.

Hvad enten Claus Brøndums pensler følger det ene eller det andet spor, så er den store natur og det lille menneske et gennemgående træk. Ved havet kommer dette til monumentalt udtryk, og ved fjorden bliver tonen melankolsk. Et fællestræk ved de to spor er interessen for en kontrolleret struktur kombineret med en livlig stoflighed overalt på billedfladen. Motivmæssigt kendetegnes begge spor ved menneskets fravær. Beskueren får en følelse af at være alene i billedrummet, selvom der forekommer elementer, som røber en menneskelig tilstedeværelse.

Claus Brøndum er uddannet kunsthistoriker fra Aarhus Universitet. Han har modtaget undervisning af den engelske billedkunstner Noel White og billedhuggeren Valdemar Foersom Hegndal. Claus Brøndum er 4. generation i en malerfamilie, og han har malet og tegnet siden barndommen. Det er dog først det seneste tiår, at han har udfoldet en flittig udstillingsaktivitet såvel på censurerede udstillinger som i gallerier og kunstforeninger.

     
  Produktioner  
 

       


       


       


 
     

  Her finder du Claus Brøndum Sørensen      
 

 

 

Kontakt Claus Brøndum Sørensen

Adresse
Claus Brøndum Sørensen
Vestparken 62
DK-9550 Mariager


Tlf.
+45

Email
E-mail: brondum@hotmail.com


Sociale medier
> Website