OM KUNST FOR ALLE   FOR UDSTILLERE   ANNONCERING   PRESSE   KONTAKT
    KØBENHAVN   AARHUS                  
 
< Tidligere kunstner Næste kunstner >

Malene Hammershøj

Standnr.: B61


Den dæmpede farvetone, den lette gennemsigtighed og de halvgemte levende elementer – mest i form af fugle – er kendetegnende for kunstneren Malene Hammershøj.

Det er naturen og dens farveskala, der dominerer i hendes værker. Olivengrønt og gyldent spiller sammen med umbra og pariserblåt, som igen fremhæves af de hvide felter og det sorte rodnet, som ofte kryber rundt over hele værket, men andre gange er koncentreret om et bestemt område.

Ind imellem denne afdæmpede kaskade af naturens farver og former gemmer sig en helt speciel signatur – en fugl/mange fugle, ligesom motiver måske vil kunne anes her eller der.

Mange af Malene Hammershøjs værker bliver til om natten, hvor mørket og roen giver mulighed for fordybelse, men der er ikke noget fortænkt over de fascinerende oliemalerier. Selv fortæller hun, at hun ikke har en fast plan, når hun starter på et maleri. Det udvikler sig bare, lyder det fra Malene Hammershøj, som er optaget af naturens farver og landskabers vildhed, og som slipper kontrollen i en maleproces hvor værket folder sig ud – og alligevel er hun aldrig fuldt ud tilfreds med sine værker – men det er måske netop drivkraften!

At sætte Malene Hammershøj i bås er ikke nemt. På mange måder er hendes værker abstrakte, men samtidig er de naturalistiske. Hun er også lidt af en kolorist, men alt for nedtonet til at indgå i begrebet. Så helt sin egen med de mange forgreninger og fugle.

Lise Barsøe, Kunstavisen

     
  Produktioner  
 

 


 
     

  Her finder du Malene Hammershøj      
 

 

 

Kontakt Malene Hammershøj

Adresse
Malene Hammershøj
Sct. Annagade 4
DK-5400 Bogense


Tlf.
+45 41676320

Email
E-mail: hammerheoj@hotmail.com


Sociale medier