OM KUNST FOR ALLE   FOR UDSTILLERE   ANNONCERING   PRESSE   KONTAKT
    KØBENHAVN   AARHUS   AALBORG                
 
< Tidligere kunstner Næste kunstner >

Tale Øksendal

Standnr.: 112


Ved første øjekast smiler vi af den her nymodens socialrealisme som grænser til navlepilleri, hvori kunstneren antyder at overflodssamfundet byder på både nye og gammelkendte udfordringer af eksistentiel karakter.

Tale Øksendal er i alt overvejende grad en samfundsdebatterende kunstner hvor kønspolitik og følelsesmæssigt afsavn er tilbagevendende temaer. I det ligger kommentaren til nutidens mellemmenneskelige relationer og vores evne til at forvalte personlig frihed. Grundtonen er ofte ironisk med surreelle elementer. Symbolbrugen er væsentlig og materialiseres tit ved hjælp af kunstnerens skabelontryk.

Tale Øksendal arbejder primært på lærred, hvorpå farverne lægges i mange tynde lag med pensel og klud. Farverne er akrylbaserede og paletten tit sammensat af det hun selv betegner som "pastel camouflage farver" Tale Øksendal har boet i Roskilde siden 1998, men er født og opvokset i Norge. Hun har i øvrigt særlige bånd til Frankrig hvor hun har boet og studeret i 6 år.

TØ har arbejdet professionelt som kunstner siden 2005 og nyder stadig større opmærksomhed for sit særlige fortælle sprog. Listen af udstillinger er efterhånden lang og Tale Øksendal har modtaget 1. prisen ved RÅ (Roskilde Åben) 2 gange - senest i 2014. Videre modtog hun 1. prisen ved VK (Vestsjællands Kunstudstilling) i 2012.

     
  Produktioner  
 

       


       


 
     

  Her finder du Tale Øksendal      
 

 

 

Kontakt Tale Øksendal

Adresse
Tale Øksendal
Engholmparken 10, Himmelev
DK-4000 Roskilde


Tlf.
+45 30896075

Email
E-mail: tale.oksendal@gmail.com


Sociale medier
> Website
> Facebook
> Instagram
> Linkedin