KØBENHAVN   AARHUS            
 
< Tidligere kunstner Næste kunstner >

Jacob Surland

Standnr.: B66-67


For det meste opfatter vi et fotografi som et sandhedsvidne. Kameraet fanger det, der er til, helt objektivt og uden dikkedarer. Jacob Surland arbejder som kunstfotograf med at lave maleriske fotografier, som kan drage beskueren i tvivl om, hvorvidt der er tale om et fotografi eller et hyperrealistisk maleri.

Som kunstner arbejder Jacob med avancerede digitale optageteknikker. Når fotografierne er i hus, så arbejder han med digitale maleriske billedbehandlingsteknikker til at skubbe billederne ind i det ingenmandsland der findes mellem virkeligheden og fantasiverdenen, altså det er det modsatte af, hvad man forventer, en dokumentar- eller pressefotograf vil gøre. Men det er også hele pointen.

For Jacob er det oprindelige foto et lærred og begyndelsen til en rejse til det færdige billede. Det færdige billede skal i højere grad opfattes som et maleri, end som et foto. Det er billeder som kameraet ikke kan fange alene.

Jacob vandt i 2017 en pris ved Florence Biennale. Han har udstillet i ind- og udland, herunder i Carrousel Du Louvre i Paris, Monaco, England og USA.

En god kunstfotograf er også en god kunstner i ordets bedste forstand. En sådan kunstner er Jacob Surland. 
Tom Jørgensen, Kunstanmelder, Jyllandsposten

     
  Produktioner  
 

       


       


       


 
     

  Her finder du Jacob Surland      
 

 

 

Kontakt Jacob Surland

Adresse
Jacob Surland
Lærkevej 29
DK-4000 Roskilde


Tlf.
+45 28103336

Email
E-mail: jacob@surland.dk


Sociale medier
> Website
> Facebook
> Instagram