KØBENHAVN   AARHUS            
 
< Tidligere kunstner Næste kunstner >

Thim Rohde

Standnr.: B57


Udøvende billedkunstner og keramiker med en baggrund som bygningsarkitekt fra Arkitektskolen Aarhus.

Sideløbende med sit virke i arkitektbranchen, har Thim Rohde malet – nu i over 30 år. I dag beskæftiger han sig på fuld tid med billedkunst og keramiske arbejder. Abstrakte billeder samt stentøj med et tydeligt aftryk hentet fra skitseringsprocessen i arkitektfaget. Ved siden af maleriet er interessen for keramik opstået ud fra en fortsat nysgerrighed omkring materialer, strukturer samt patina – et forsøg på at transformere udtrykket fra maleri og grafik over i en tredimensionel version.

Der arbejdes intuitivt og umiddelbart både med maling, ler og glasering. Processen fungerer derfor bedst uden en forudgående holdning til, hvad resultatet skal blive.

Malerierne bygges op af mange transparente lag, der til slut ”streges op”, så der opstår en komposition, hvor beskueren er velkommen til selv at ”gå ind i” billedet og frit danne sig sin egen oplevelse.

Udgangspunktet for keramikken er, at emnerne gerne må fremstå skæve og umiddelbare – med en ”frisk” tilgang til form og glasur. Alle emner er stentøjsbrændte ved 1260 grader.

Hvis noget er en direkte, dog uudtalt, inspirationskilde, må det være naturen. Alt fra linjer og strukturer i en sten til store vidder ved vestkysten eller på Færøerne. Men aldrig en direkte afbildning – blot noget sanset, der underbevidst har lagret sig.

     
  Produktioner  
 

       


       


 


 
     

  Her finder du Thim Rohde      
 

 

 

Kontakt Thim Rohde

Adresse
Thim Rohde
Vordingborggade 82, 5.th.
DK-2100 København Ø


Tlf.
+45

Email
E-mail: thimrohde@hotmail.com


Sociale medier
> Website
> Facebook
> Instagram