KØBENHAVN   AARHUS            
 
< Tidligere kunstner Næste kunstner >

Ilona Bergstein Jensen

Standnr.: A9


Som kunstner er Ilona Bergstein Jensen inspireret af naturen – især skovens træer og sten.

Ilona er fascineret af træernes bark med deres relieflignende mønstre samt farver, og som hun studerer på sine mange ture i skoven. Tilbage i værkstedet arbejder hun på at gengive barkens former og farver via keramikkens materialer.

Ilona er fascineret af, at keramikkens bestanddele kommer fra naturen - det værende sig ler/glasur/begitning. Hun indsamler ler, sand, grus på sine ture i naturen, som hun eksperimenterer med i værkstedet.

Ilonas værker er formgivet i hånden. I hendes stræben efter at skabe sine værker, må hun ofte bryde med ovnens størrelse. Her forsøger hun sig frem med løsninger, der muliggør, at hun kan lave et værk i sektioner, som så samles til et værk.

Ilona arbejder både med træets fulde størrelse, og udpluk af barken som vægværker. Desuden laver hun vaser, der er har form og struktur som en træstub eller som sten i skoven, der gror bregner og mos på.

Kronen på Ilonas træer og kanten på nogle af hendes træstubvaser er flettet i pil og skaber derved en dialog mellem to af naturens materialer – pil og ler.

     
  Produktioner  
 

       


       


 


 
     

  Her finder du Ilona Bergstein Jensen      
 

 

 

Kontakt Ilona Bergstein Jensen

Adresse
Ilona Bergstein Jensen
Brumleby 158
DK-2100 København Ø


Tlf.
+45 26715616

Email
E-mail: ilona.bergstein@hallqvist.dk


Sociale medier
> Instagram