KØBENHAVN   AARHUS            
 
< Tidligere kunstner Næste kunstner >

Nina Hess

Standnr.: B33


Nina Hess er en autodidakt akvarelkunstner, der i høj grad er inspireret af den engelske digter Percy Bysshe Shelley og den romantiske og humanistiske bevægelse, som hun har studeret under sin kandidatuddannelse i litteraturvidenskab.

I Shelleys poesi og på sine rejser til hans grav i Rom finder Nina Hess inspiration til malerierne, som ofte forestiller statuer fra italienske kirkegårde. Nina Hess bringer den hårde marmors sørgmodige og forstenede skikkelser til live, når hun gennemvæder papiret og dubber penslen i det våde, så farverne flyder sammen og leger videre, efter hun har løftet penslen igen.

Andre af Nina Hess’ billeder tager udgangspunkt i mennesker, der endnu er i levende live, og som hun kan genkende sig selv i. Her er det ansigtet og dets flertydige udtryk, der kommer til sin ret på papiret, hvor det ofte får lov at stå alene uden baggrund eller krop som et endnu ufærdigt portræt.

Ligesom den romantiske skole i starten af 1800-tallet har Nina Hess til mål at blødgøre menneskenes hjerter med kunsten som middel for at gøre dem til mere følsomme væsner, der er gode ved hinanden i en verden, der ellers kan være barsk og hård at leve i.

     
  Produktioner  
 

       


     


 
     

  Her finder du Nina Hess      
 

 

 

Kontakt Nina Hess

Adresse
Nina Hess
Stefansgade 71, st.tv.
DK-2200 København N


Tlf.
+45 26786690

Email
E-mail: nina_hesss@hotmail.com


Sociale medier
> Website
> Facebook
> Instagram