KØBENHAVN   AARHUS            
 
< Tidligere kunstner Næste kunstner >

Mikael Olrik

Standnr.: B14


Mikael Olrik udstiller under Gallerie Knud Grothe i Charlottenlund

Mikael Olrik bor i Hellerup og arbejder i sit atelier i Melby i Nordsjælland.

Mikael Olrik er uddannet som arkitekt fra Kunstakademiet i København.
Sideløbende med sit arbejde, som arkitekt, har han beskæftiget sig med akvarel, maleri og fotografi. I en periode boede han halvdelen af året i Provence, hvor en stor produktion af landskabsmalerier i glødende farver blev til.

De senere år har det været metropolen "bylandskabet", med New York som inspirationskilde, der har dannet grundlag for den kunstneriske virksomhed.

I mine akryl- og oliemalerier har jeg en ide om, at beskueren skal kunne gå en tur i billedet, ja også ind bag ved og fornemme det man umiddelbart ikke ser. Den ide benytter jeg faktisk også under processen, når jeg maler billederne. Mine akvareller og fotografier er altid stedsbestemt. Jeg ønsker at fortælle historien om det konkrete sted og lægger vægt på det genkendelige. Det går jeg ikke i mine akryl/olie billeder. Her fabulerer jeg ofte mere frit og konstruerer min helt egen metropol med udgangspunkt i New York. Jeg opfatter byen som et landskab "Cityscape" og min baggrund som arkitekt kommer mig til gode, når jeg konstruerer perspektivet på et sort lærred, med kridt, som et underliggende nødvendigt grit .

     
  Produktioner  
 

       


       


       


 
     

  Her finder du Mikael Olrik      
 

 

 

Kontakt Mikael Olrik

Adresse
Mikael Olrik
Bernstorfssvej 146
DK-2900 Hellerup


Tlf.
+45 51901674 - 51780924

Email
E-mail: mail@mikaelolrik.dk


Sociale medier
> Website
> Facebook
> Instagram
> Twitter
> Linkedin