KØBENHAVN   AARHUS            
 
< Tidligere kunstner Næste kunstner >

Lisbeth Nymand

Standnr.: B79


Især Orange…

Om kunstneren Lisbeth Nymand
Af kunstrådgiver, skribent og blogger Connie Boe Boss

Lisbeth Nymand (1964) har tegnet siden hun var helt lille og maler i dag overvejende abstrakte akrylmalerier. Hun har desuden taget en 3 årig uddannelse i voksendidaktik på Seminariet for Formgivning med henblik på at undervise i maleri.

Hun mener, at det, at være kreativ, også er ikke at kunne lade være. At male er et indre behov og en følelse af at noget skal ud!

De glade farver

Lisbeth Nymand skaber meget farverige malerier og arbejder også i mixed media. Hun ønsker ikke at være låst af motivet og kan godt lide legen med farverne i det abstrakte univers.

Hendes palet er fyldt med ”glade”, klare og stærke farver i en sådan grad, at publikum på kunstmesser kan udbryde at hun har en ”solskinsstand”. Værkerne er fyldt med orange og gule nuancer, hvilket løfter energien og befordrer positivitet, optimisme og livsglæde.

Kunstneren henter inspiration til sit farverige univers på kunstudstillinger, instagram og fra magasiner, hvor en farvesammensætning kan sætte hende i gang med et nyt værk.

Hollænderne på Amager

Lisbeth Nymand har som nævnt malet abstrakt i mange år, men er for nylig gået i gang med et nyt projekt med baggrund i hendes familiehistorie, som er knyttet til den hollandske indvandring på Amager i 1500 tallet.

Hun er fascineret af disse indvandreres historie, som udspillede sig i deres egne, helt lukkede, samfund på de gamle hollændergårde. I dag er de en svindende befolkningsgruppe på Amager, som mest er kendt for deres fastelavnsridning iført en særlig påklædning.

Med sig til Danmark havde hollænderne i sin tid nogle farverige klæder med helt specielle mønstre og betydninger, og disse vil hun forsøge at gengive i sin kunst.

Lisbeth Nymand finder det interessant at kombinere den historiske baggrund med den moderne verden og hendes egen malestil, hvor farven orange (som indgår i den hollandske orden ”Orde van Oranje-Nassau”) allerede har været dominerende i mange år; næsten som om den ligger i hendes DNA.

Det skal blive spændende at se hvor denne rejse tilbage i tiden fører hende hen.

     
  Produktioner  
 

       


   


 
     

  Her finder du Lisbeth Nymand      
 

 

 

Kontakt Lisbeth Nymand

Adresse
Lisbeth Nymand
Dronningens Tværgade 23, 2.sal, dør 2
DK-1302 København K.


Tlf.
+45

Email
E-mail: kontakt@lisbethnymand.dk


Sociale medier
> Website