KØBENHAVN   AARHUS            
 
< Tidligere kunstner Næste kunstner >

Ernst Laursen

Standnr.: A00.


Ernst Laursen

Language:
Det, som driver mig i mit arbejde, er processen med enten at stå med et budskab eller et billede uden et narrativ. At få de to elementer til at mødes på en måde så der for beskuere er noget at hente for hjernen eller hjertet, noget som øjet kan lide at se og gå på opdagelse i.

En proces som kan være både langtrukken og ukomfortabel i at skabe balancer og forstå mangler og ubalancer. Som ender i en ro og glæde over at nu giver det mening, nu balancer det.

Det startede med at jeg som 15 årig fik jeg et kamera, og i 1982 kastede jeg mig ind i fotografiets verden, på den lokale travbane. Få måneder senere begyndte jeg også at arbejde med pressefotos, og skabte mig alt i alt en indkomst heraf. To steder som lærte mig vigtigheden af et billedes narrativ.

I 1986 rejste jeg til hovedstaden, hvor jeg fokuserede på at fotografere både trav- og galopløb, samt kommercielle billeder.
Efter 12 år i fotografiets verden, trak nysgerrigheden for en merkantil kandidatgrad mig væk fra fotografiet i 1994. Tilsvarende var der ikke meget overskud hertil i de efterfølgende år i IT branchen.

Det startede igen i 2015 da jeg gik min første Camino de France. En transformerende oplevelse, som trak to flere pilgrimsrejser af sammen rute samt en Camino Portuguese, med sig. Den første camino var et sandt vendepunkt. Det var en tid med selvopdagelse, hvor jeg bremse ned og fik en helt anden forbindelse til mig selv.

Under en senere Camino i 2018, begyndte jeg at fotografere medpilgrimme og skabte en serie, jeg kaldte “Narrative Portrætter“. Gennem manipulation fremhævede jeg min oplevelse af hver enkelts fortælling.

På min site laursen.photo, har jeg samlet nogle af mine art photo’s og denne samling vokser støt. Hvert stykke ledsages af en kort beskrivelse af motivationen bag det – et glimt ind i min subjektive sandhed under dets skabelse.

Sommeren 2022 påbegyndte jeg serien “Bevægelser“, der afspejler nogle af de indsigter, jeg blandt andet har opnået efter 40 år på arbejdsmarkedet. Serien portrætterer, via transparente menneskelige silhuetter, nogle af de bevidste og ubevidste bevægelser vi gør, påvirket af ydre og indre påvirkninger.

I 2023 startede jeg serien “Refleksioner“, der visuelt repræsenterer nogle af de refleksioner jeg gjort mig. Denne serie består af sort-hvide billeder, hvor en person i baggrunden holder et fortællende objekt i billedets fokus.

Velkommen, jeg håber oprigtigt, at du får lige så meget glæde af at se disse billeder, som jeg har ved at skabe dem og de som er på vej.

     
  Produktioner  
 

       


       


       


       


     


 
     

  Her finder du Ernst Laursen      
 

 

 

Kontakt Ernst Laursen

Adresse
Ernst Laursen
Strandvejen 717
DK-2930 Klampenborg


Tlf.
+45

Email
E-mail: ernst.l@ursen.dk


Sociale medier
> Website
> Facebook
> Instagram