OM KUNST FOR ALLE   FOR UDSTILLERE   ANNONCERING   PRESSE   KONTAKT
    KØBENHAVN   AARHUS   AALBORG                
 
< Tidligere kunstner Næste kunstner >

Eva Müller

Standnr.: 136


I kanten af Tisvilde Hegn finder man mit lille galleri med et stort udvalg af ikoner udført i en ganske anderledes stil end de traditionelle ikoner, som har været malet i århundreder og som stadig fremstilles.

Kompositionen i mine ikoner bygges op dels af tekst og dels af farver i kraft af disses symbolværdi.

Ikonen henviser altid til det sublime, altså det, som vi ikke kan se, kun ane eller fornemme og derfor heller ikke kan visualisere figurativt, blot antyde. Teksterne, der som regel hentes fra Ny Testamente, gengives altid på originalsproget oldgræsk; for det meste uden accenter og tegnsætning for at skabe ro i kompositionen.

Når teksternes indhold og betydning søges accentueret af farvesymbolikken, er denne naturligvis ikke uvæsentlig. Man finder åndens grønne, smertens violette, blodets og kærlighedens røde farve tillige med himlens og evighedens blå samt guld som en allegorisk fremstilling af det guddommelige, mens sølvet symboliserer Guds moder, altså Jomfru Maria. Egentlige symboler kan også forekomme.

Ikonerne findes i mange størrelser fra 120x80 til 10x10 cm. Sidstnævnte er de små Pilgrims-/rejsesikoner, som nemt bringes med på en færd til for eksempel Nidaros, Vadstena og Rom eller Santiago de Compostella.

     
  Produktioner  
 

       


       


       


 
     

  Her finder du Eva Müller      
 

 

 

Kontakt Eva Müller

Adresse
Eva Müller
Ved kirken 4, Tibirke
DK-3220 Tisvildeleje


Tlf.
+45 48709121

Email
E-mail: eva@tibirkekunst.dk


Sociale medier
> Website: www.tibirkekunst.dk
> Facebook:
> Pinterest:
> Instagram:
> Twitter:
> Linkedin: