OM KUNST FOR ALLE   FOR UDSTILLERE   ANNONCERING   PRESSE   KONTAKT
    KØBENHAVN   AARHUS                  
 
< Tidligere kunstner Næste kunstner >

Karen Villia Jensen

Standnr.: A7


Livssyn og kunstneriske vision:

Jeg er optaget af hvad vi kommer fra og hvem vi kommer af, historiens og naturens gang, menneskelivets cyklus ogsammenhæng med den større historie. Jeg blander inspiration fra min personlige historie med dyre- og naturskildringer samt mytologiske og symbolske elementer. Hverdagslivets dyre- og planteverden forbindes med menneskehedens kultiske fortid, liv og død, organisk og uorganisk tematiseres i mine arbejder.

Jeg kan bedst lide at arbejde i serier, eller med temaer, så arbejderne ikke står som solister. Jeg inspireres af et emne eller en historie; der skal være noget, der trigger og sætter tanken i gang. Og når noget virkelig presser sig på, laver jeg en æske: der tematiserer det, jeg er optaget af, ked af eller vred over. Små, personlige arbejder, der bl.a. Bragte mig ind på KE i 2012. Det, at forholde sig til noget, putte det i en æske og kunne lukke det til, tiltaler mig.

Samspillet med naturen er det overordnede tema i min kunst. Jeg er mere bekymret for os som menneskehed end for dyrene dybest set. Jeg tror på at dyrene regenererer og overlever, men at vi ødelægger os selv og dermed os selv i naturen. Jeg er ikke sikker på at vi som mennesker kan overleve det vi har sat igang.

Min teknik:
Jeg kalder kalder det selv AT FORSTYRRE – man kan ogsåkalde det sampling – at lægge et transparent lag ad gangenovenpå og ind over hinanden, og lade det opløse sig. Jeglægger næste lag blindt på, uden plan- dyr, symboler, rønnebær, mennesker, bygninger etc. – ved at gentage at lægge lag på indtil motivet næsten knækker og mister sin figuration. Det er her, det spændende ligger. Når motivetnærmest står og dirrer!.

Kompositionen bliver collageagtig – og de lærreder, jegbenytter, er af ren hør og er meget groft og råt, hvilketbevirker at malingen nogle steder klumper lidt, så det kanminde om krøllet papir. Så selve lærredet arbejder med.

     
  Produktioner  
 

       


 
     

  Her finder du Karen Villia Jensen      
 

 

 

Kontakt Karen Villia Jensen

Adresse
Karen Villia Jensen
Roskildevej 513
DK-4100 Ringsted


Tlf.
+45

Email
E-mail:


Sociale medier